Himmelbjerget - Ikke højest, men smukkest

Himmelbjerget. Foto: Ole Malling
Udsigten fra Himmelbjerget er helt speciel. På toppen af bjergets 147 meter er man hævet næsten 130 meter over Julsø nedenfor. Det giver en fantastisk udsigt over søer og skovene, som har et rigt fugleliv med blandt andet spætter og mange rovfugle. Jordbunden er fattig. Det betyder, at plantevæksten de fleste steder præges af arter, der normalt gror på heder, for eksempel blåbær og tyttebær.

Der findes flere afmærkede vandreruter samt en cykelrute i området. Bemærk at vandreruterne fører gennem både offentlig og privatejet skov.

Læs mere

 

En tur rundt om Julsø, Borre Sø og Brassø imellem Ry og Silkeborg

Der eksister et godt stinetværk syd for søerne mellem Silkeborg og Ry. Stierne nord for søerne har været manglende så der arbejdes på at få en sammenhængende vandresti og krydsningsforbindelse over søerne. Stien nord for søerne følger togbane strækning mellem Silkeborg og Ry som også vil giver publikum bedre adgang til naturen omkring Himmelbjerg søerne. Stinettet nord og syd for søerne vil tilsammen forme Himmelbjergruten, en strækning på 40- 50 km, dog med mulighed for at skyde genvej over søerne med båd eller tage toget.

Første etape af stien nord om søerne blev indviet 11. oktober 2012. Det er byggeten ny gangbro over snævringen ved Mariemunde i Ry mellem Birksø og Knudsø. Stien er blevet ryddet så man kan nu gå imellem Laven Station og Ry Station.

Mariemunde Bro Sti mellem Ry og Laven Billeder Bendt Nielsen

Læs mere: